Terhi

Minulla on paljon mahtavia asiakkaita ja tiedän että usein korun takana on paljon muutakin kuin vain onnistunut koru. Usein teidän kertomukset ovat koskettavia ja liikuttavat minua sekä inspiroivat että antavat voimia.
Haluan kertoa Terhistä. Sain joku aika sitten tavallisen tilauksen Terhiltä. Toimitin sen, kuten aina. Terhi tilasi Kumihimo levyn ja tarvikkeet. Noin viikko sen jälkeen sain sähköpostin Terhiltä, jonka luin valehtelematta ainakin 7 kertaa ennen kuin tajusin.
”Voisinko tätä kautta tilata kumihimosukkuloita niitä jumbokokoa olevia 4 kappaletta nettikaupasta vaikea tilata sokeana”
Päätin että soitan Terhille ja olin hyvin huolestunut miten voin puhua hänelle, etten loukkaa häntä. Puhelimessa huomasin, että Terhi on erittäin positiivinen ihminen, täynnä energiaa. Selvitimme mistä on kysymys ja lähetin tuotteet. Terhi tekee Kumihimo nyörit.
Sitten sain tämän viestin:
”Kiitos kumihimo puolista. Haluaisin tulla oppiisi helmien parissa vaikka olen sokea, milloin voit opettaa ja paljonko maksaa. ”
Lupasin että soitan ja mietin todella kovasti mitä voisin sanoa ja tehdä. Toisaalta tiedän että aina kurssilla näytän miten se tehdään ja en osannut kuvitella miten se onnistuisi ilman katsomista. Toisaalta joku ääni sanoi minulle että kyllä se onnistuu. Illalla mietin miten se onnistuu ja miten selitän. Päätin, että kokeilemme, koska Terhi on niin motivoitunut, etten voi sanoa hänelle ei. Lähetin hänelle siemenhelmet Toho 8/0, selitin että Rizo on kaunis, mutta todella vaikea pujotella S-lon lankaan. Sovimme että hän pujottelee helmet langalle, ja sain tiedon että Terhiä voi auttaa hänen sisko. Lähetin ohjeet ja pyysin harjoittelemaan ilman helmiä. Sitten olimme puhelimessa ja Terhi sanoi että Toho siemenhelmet ovat pienempiä kuin hän ajatteli ja hän antaa helmet siskolle (sama sattui minulle kuin näin ekan kerran helmet ”elävänä”). Ja se ääni minun päässä koko ajan sanoi että ”kyllä hän onnistuu”. Mietin miten hän voi pujotella helmet ja mitkä helmet. Toho 8/0 helmet ovat pieniä, mutta reikä on suhteellisen iso ja muoto sellainen että sormilla voisi onnistua löytämään reiän. Lähetin Terhille isoreikäisen neulan kokeiltavaksi.
Siinä välissä Terhi tuli Facebook ryhmän ja aloitti hävettämään että hän osaa käyttää Facebookia paremmin kuin minä.
Pari päivä sen jälkeen soi puhelin ja Terhi sanoi iloisena: ”Minulla onnistui pujottelemaan Toho helmiä”. Hän oli niin iloinen, se onnistumisen ilo oli hurjan iso ja minä olin sekä iloinen että liikuttunut, silmät eivät olleet ihan kuivat.
Seuraavaksi varmasti sovimme tapaamisen ja opetan Kumihimoa helmien kanssa. Tämä on minulle haaste jonka haluan ottaa vastaan.

 (Ennen julkaisua Terhi luki tämän ja antoi luvan julkaista sekä teksti että valokuvat)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Helmityöalustat

Olemme tuoneet kauppaamme täysin uudet helmityöalustat sekä siemenhelmien lajittelijan . Siemenhelmen lajittelija on erityisen hyödyllinen...

Suositut